Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

Auxili! La meva filla vol ser vegana!

Auxili! La meva filla vol ser vegana! és el títol de l’article amb el qual ens hem estrenat a la revista Tribuna Maresme. Ja tenim uns quants més preparats per a la següent fornada, hi anirem publicant material mensualment.

Aquí teniu la primera entrega, de la mà d’en Laure Miró, un dels membres de l’equip d’ànimaL:

AUXILI! LA MEVA FILLA VOL SER VEGANA!

Molt sovint contacten amb nosaltres noies i nois que voldrien deixar de consumir productes animals i els seus pares no els deixen. L’actitud dels progenitors és perfectament comprensible, ja que ells són els garants de la salut física i emocional dels seus fills i un canvi d’hàbits en l’alimentació els pot preocupar.

El veganisme, no obstant, no és una dieta estrambòtica ni una “moda dels joves”; ans el contrari: és un sòlid posicionament ètic que es basa en una profunda reflexió sobre la posició de l’ésser humà en el seu entorn i, especialment, en relació a la resta d’éssers amb capacitats per sentir.

Podem, òbviament, no compartir o entendre aquest punt de vista, però com a pares d’un adolescent hauríem de respectar la seva evolució com a persona i el seu camí en l’adquisició de la seva autonomia. Justament és ara quan ens podem assegurar que adquireixi unes pautes alimentàries correctes i saludables que l’acompanyaran en la seva vida adulta.

A tal efecte, cal indicar que existeix un ampli consens científic en què la dieta característica de l’estil de vida vegà, portada correctament, és perfectament saludable a totes les etapes de la vida, inclosa l’adolescència. Una adequada informació sobre les característiques d’aquesta dieta permetrà als pares ajudar a la seva filla o fill a realitzar la sempre complicada transició a la vida adulta de forma raonada i mantenint el necessari respecte mutu.

Actualment es pot trobar molta informació de qualitat al respecte. Els següents llibres recullen tot el necessari per a planificar una dieta vegana correctament: «Mi familia vegana», de la pediatra Martínez Biarge i «Vegetarianos concienciados», de la nutricionista Lucía Martínez. Esperem que us siguin de profit!

Laure Miró

   -> AQUÍ pots veure l’article a Tribuna Maresme <-  

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Usted no se lo cree

Divulgación científica y comunicación sobre cambio climático y escasez energética: una visión multidisciplinar

Una Familia Vegana

EDUCANDO EN EL VEGANISMO

Espacio Verde

Este blog trata sobre cambio climático. En él se tratan de analizar cuestiones como cuándo empezó el cambio climático, las causas y consecuencias de este, cómo podría mejorarse la situación, etc.

Alimentando Conciencia

Alimentación Consciente, Viva, Sana, Feliz

Veganismo Interseccional

Veganismo Ético, Interseccional, Abolicionista y por la Liberación Total

La gata de Derrida

Blog sobre filosofía animal, ética animal y derechos animales

Ecovegana

Cooperar|Compartir|Compasión

sin carne y a lo loco

veganismo para principiantes

Amor Activista

#poesía #narrativa #web

Prensa Vegana

Si no eres tú ¿Quién? Si no es ahora ¿Cuándo?

Why Vegan?

Queremos informar como el veganismo nos influencia, consejos y curiosidades. Información relevante, verídica y que desmienta los mitos y tópicos que existen hoy en día.

La Cinètika

Per un Palomar Autònom, Anticapitalista i Feminista.

simplevegano.wordpress.com/

Dedicación a la cocina vegana, donde podrás encontrar recetas simples, nutritivas y deliciosas para quienes buscamos una vida llena de bienestar y armonía.

The Vegan Side

Tu rincón vegano

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close